Değerli Misafirlerimiz,
Konuklarımızın ve çalışanlarımızın güvenliği bizim için büyük önem taşımaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık ve Kültür Bakanlığı’ nın yönlendirmeleri doğrultusunda sağlıklı, güvenli ve keyifli bir tatil geçirmenizi sağlamak için tüm hijyen tedbirlerini aldık ve almaya devam etmekteyiz.
Ön Büro Hizmetleri
- Yaşadığımız olağanüstü zamanlar nedeniyle rezervasyonlarınızı 7 gün önce haber vermek koşulu ile ücretsiz iptal edebilirsiniz.
- Ön büro çalışanları fiziksel mesafeye uygun olarak koruyucu ekipmanlar ile çalışmaktadır.
- Check-in saat 14:30’ dan itibaren başlamaktadır.
- Check-out saatimiz 12:00’ dır.
- Bagaj taşıma sırasında yardımcı olan çalışma arkadaşlarımız kişisel koruyucu ekipmanlar kullanmaktadır.
- Check-in esnasında bavullarınız ULV cihazımızla özenle dezenfekte edilmektedir.
- Kanun çerçevesinde uymak zorunda olduğumuz sizin ve size refakat eden misafirlerimizin her birinin kimlik bilgileri ve cevaplanması zorunlu olan sorular KVKK(Kişisel Verileri Koruma Kanunu) gereğince 3. Kişiler ile paylaşılmamak kaydı ile sizden talep edilecektir.
- Giriş günü sizden alınan bu bilgilere göre doldurulmuş konaklama kartınız sizin tarafınızdan dezenfekte edilmiş kalem ile imza altına alınacaktır.
- Resepsiyonda bulunan temassız ateş ölçer ile ateşiniz ölçülecek ve imzalamış olduğunuz forma kayıt edilecektir.
- Yüksek ateş tespit edilirse KVKK gereğince hareket edilerek, Sağlık Bakanlığı talimatlarında belirtilen eylem planımız sadece sizle paylaşılacaktır.
- Rezervasyon aşamasında veya tesise giriş esnasında HES KODU talep edilecektir.
- Resepsiyonda bulunan ULV cihazımızla dezenfekte edilmiş oda anahtarlarınız sadece sizin dokunacağınız şekilde teslim edilir.
- Tasquartas Ailesi olarak giriş ve çıkış işlemleriniz esnasında yoğunluk yaşanmaması adına sosyal mesafe tedbirleri alınmış ve fiziki koşullar buna göre yeniden düzenlenmiştir.
Oda Temizliği İçin Aldığımız Önlemler
- Odanızın temizliğinde görevli olan çalışma arkadaşlarımız her odaya ellerini 30 sn. boyunca sabunlayıp ve dezenfekte eder her oda için yeni galoş, eldiven, maske ve bone kullanmaktadır.
- Oda temizliklerinde hastane tipi TSE ve CE Belgeli dezenfektan kullanılmaktadır.
- Odalarda el teması olan kapı kolları, bataryalar, elektrik düğmeleri, mini bar, telefon ahizesi, klima kumandaları özel olarak dezenfekte edilir.
- Bütün temizlik işlemleri bittikten sonra odalarımız ULV cihazı ile sterilize edilir ve sonrasında havalandırılır.
- Çöp kovaları ve kullanılan tüm diğer temizlik ekipmanları her check-out sonrasında dezenfekte edilir.
- Tasquartas Otelde bulunan tüm klimalar yenilenmiş olup, filtreleri çıkışlardan sonra dezenfekte edilmektedir.
- Odalarda tek kullanımlık dezenfekte edilmiş buklet malzemeleri kullanılmaktadır.
Ortak Kullanım Alanları İçin Aldığımız Önlemler
- Otelimizin tüm ortak alanlarında TSE ve CE sertifikalı hastane tipi temizlik ve dezenfektan ürünler kullanılmaktadır.
- Ortak alanlarda bulunan tuvaletlerimizde sensörlü ekipmanlar kullanılarak misaifrlerimizin yüzeylerle temasına gerek kalmamaktadır.
- Tüm ortak kullanım alanlarında temas seviyesi yüksek olan kapı kolları, korkuluklar, lavabolar, bataryalar, klozetlerin temizliği her zaman olduğu gibi su ve deterjanla sık sık yapılmaktadır.
- Sosyal alanlarda bulunan masa, sandalye, şezlong ve oturma gruplarımız 1,5 metre mesafe kuralına uygun olarak yerleştirilmiştir. Gün içerisinde sık sık (kullanım durumu gözetilerek) dezenfekte edilmektedir.
- Havuz bakımları ve dezenfeksiyonu Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’ nun talimatlarına uygun olarak düzenli yapılmaktadır.
- Havuz suyu klor seviyesi ve PH ın yönetmelikle belirtilen seviyelere uygunluğu sağlanmakta ve periyodik olarak ölçülmektedir.
- Tüm havuz çevresi yüzey ve malzemelerin (duvarlar, zeminler, ekipman, masalar ve sandalyeler, basamaklar, korkuluklar, oluklar, duşlar, ayak banyoları, dolaplar ve tuvalet teçhizatı dahil) temizlik ve dezenfeksiyonu düzenli olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
Mutfak İşleyişinde Aldığımız Önlemler
- Mutfak ekibi üniforma, maske, bone eldiven ve sadece mutfakta kullanılan hijyen terliklerle çalışmaktadır.
- Fiziksel mesafe kuralı mutfakta da titizlikle uygulanır.
- Üretim alanlarında girişlerde el dezenfektanları ve hijyen paspasları bulunmaktadır.
- Mutfak personelimiz yüzük, kol saati vb. aksesuarlar ile çalışmamaktadır.
- Mutfak personeli her yeni hazırlık öncesi dezenfektanlı sıvı sabun ve kağıt havlu bulunan temiz bir yıkama ünitesinde ellerini yıkamaktadır.
- Kullanılan tezgahlar, ekipman ve makineler her kullanım öncesi ve sonrası temizlenerek dezenfekte edilmektedir.
- Rutin temizlik planlarına ek olarak üretim alanlarında gün sonu uygulaması olarak detay alan temizlik ve dezenfektasyonu yapılmaktadır.
- Yiyecek ve üretim alanlarına mutfak ekibi dışında kimse girmemektedir.
- Meyve ve sebzelerin dezenfeksiyonu kullanım öncesi özenle yapılır.
- Menümüzde bulunan ürünler sipariş alındıktan sonra anlık olarak hazırlanmaktadır.
- Önceden hazırlanmış veya pişirilmiş ürünler kullanılmamaktadır.
- Mutfağımızda yöresel ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş ve coğrafi etiketli doğal tarım ürünler tercih ediyoruz.
- Kullandığımız deniz ürünleri, et ürünleri, sebze meyveleri günlük ve taze olarak tedarik ediyoruz.
- Servis personelimiz üniformaları ile çalışmaktadır.
- Servis personelimiz maske, eldiven ve koruyucu ekipmanlar ile çalışmaktadır.
- Servis personeli her servisten önce ellerini sabunla yıkayarak yeni eldiven ile servis yapmaktadır.
- Servis alanları her gün kahvaltı servisi başlamadan önce ULV makinesiyle dezenfekte edilir.
- Restoranımızda açık büfe yiyecek ve içecek servisi uygulanmamaktadır.
- Masaların her kullanımdan sonra dezenfeksiyonu sağlanmakta ve yeni kullanıma hazır hale getirilmektedir.
- Kullanılan masa örtüsü, runner vb. malzemelerin temizliği ve dezenfekte edilmesi titizlikle kontrol edilir ve misafirlerimiz oturduğunda serilir.
- Servis malzemeleri kapalı dolap ve raflarda muhafaza edilir.
- Tuzluk, karabiberlik, şeker, kürdan, peçete gibi ürünler tek kullanımlık paketler halinde sunulmaktadır.
- Buz makinesi gün içinde sık sık dezenfekte edilir.
Çalışma Arkadaşlarımız İle İlgili Aldığımız Tedbirler
- Ekibimiz gerekli hijyen eğitimlerini almıştır
- Çalışma arkadaşlarımız uygun koruyucu ekipmanla (maske, eldiven, galoş, siperlik vb.) ile sizlere hizmet vermektedir.
- Günde iki kez ateş kontrolü gerçekleşir ve kayıt altına alınır
- Düzenli olarak talimatlara uygun şekilde ellerini yıkayıp, kişisel hijyen tedbirlerini almaktadırlar
- Sosyal mesafe kuralı ekibimizde titizlikle uygulanır
- Çalışma arkadaşlarımızın hemen hepsi otelimiz içinde bulunan ve onlara özel tahsis edilen katta konaklarlar. Bu alanlarda hijyen tedbirleri alınmıştır.